Táto stránka využíva v rámci poskytovania služieb cookies. Pokračovaním v prezeraní stránky súhlasíte s ich používaním. Viac informácií vrátane informácií o ich odstránení a vypnutí nájdete TU

Dôvody, ktoré ťa presvedčia, aby si skúsil erasmus

Erasmus študenti opisujú ako najlepšiu skúsenosť, ktorú môžu zažiť počas štúdia na vysokej škole. Prečo je ten erasmus taký obľúbený, kedy sa naň zapísať a ako si vybrať krajinu? Dozvieš sa v článku. Erasmus študenti opisujú ako najlepšiu skúsenosť, ktorú môžu zažiť počas štúdia na vysokej škole. Prečo je ten erasmus taký obľúbený, kedy sa naň zapísať a ako si vybrať krajinu? Dozvieš sa v článku.

Dôvody, ktoré ťa presvedčia, aby si skúsil erasmus

 

Pol roka dovolenky

V niektorých prípadoch až rok. Na erasme v cudzine môžete počas štúdia stráviť až 2 a pol roka. Keď si vyberiete exotickú krajinu, môžete zimný semester prežiť doslova na pláži pri mori a provokovať svojich spolužiakov fotkami v plavkách.

Ktoré krajiny sú top?

Všetky! Každá jedna vám môže ponúknuť obrovské možnosti spoznávania a jazykových zručností. Čo je najlepšie, nemusíte sa limitovať ničím iným, ako napríklad dobrou angličtinou, lebo vyučovať sa budete pravdepodobne v tej.

Čo vyrovnávacie skúšky

Toto už závisí od konkrétnej fakulty a študijného odboru a je to naozaj veľmi individuálne. Niekedy po príchode z erasmu musia študenti urobiť skúšky z predmetov, ktoré na erasme nemali. Niekedy sa im však započítajú naopak aj skúšky aj z budúcich ročníkov, čo môže byť výhoda.

Kedy sa na erasmus zapísať?

Keď škola vydá výzvu. Je zvykom, že počas zimného semestra sa zapíšete na erasmus do letného a funguje to aj naopak. Sledujte vždy pozorne stránku katedry alebo sa priamo spýtajte niekoho z vyučujúcich, ktorý vám poradí.

Dostanem sa tam?

Nápor študentov na erasmus je obrovský a miest býva málo. Napriek tomu, ak ste šikovní a máte dobré známky, dostať sa na erasmus by nemusel byť až taký veľký problém. Je však dobré na to myslieť medzi prvými a vybavovať si erasmus už ako prvák, keď väčšina študentov o tom ani neuvažuje.

 

Podklady k záverečnej práci

Nechajte si vytvoriť podklady k vašej záverečnej práci u nás. Profesionálni autori a skvelá cena.

Už od 9€
Objednať